Despre noi

Mândră de elevii mei!

Literatura este un domeniu ce necesită interpretare și reinterpretare cu fiecare generație.

Descoperind literatura română veche, apoi pe cea pașoptistă și interbelică, elevii clasei a XI-a D (2022-2023 - Manea Vlad, Gavrilă Vlăduț, Mihăilă Eduard, Bene Ionuț) de la Colegiul Național de Informatică „Gr. Moisil” din Brașov au considerat că vocea lor poate fi auzită prin crearea unui site care să-i ajute atât pe ei, cât și pe colegii lor în însușirea unor informații despre autori, opere, cinematografie.

Treptat, ideea a prins contur și repetabilele „comentarii pe text” s-au transformat în articole stângace, dar cu amprenta personală a fiecărui creator de text.

În acest an școlar (2023-2024), ștafeta a fost înmânată clasei a X-a D (Cazacu Matei, Simedrea Alexandru). Schimbarea designului, rapiditatea de mișcare a site-ului, ușurința accesării articolelor sunt doar câteva dintre metodele de eficientizare a acestui spațiu virtual.

În forma sa actuală, site-ul oferă oportunitatea exprimării libere a liceenilor pasionați de literatură în articolele cărora subiectivitatea și obiectivitatea se află în proporții egale.

Sunt convinsă că numărul articolelor și calitatea lor vor crește constant și că munca elevilor va fi apreciată de cei care ne vizitează site-ul.

Prof. Raluca Iancău

Raluca Iancau

Echipa noastră

Profesor coordonator

Iancău Raluca

Dezvoltarea site-ului

Cazacu Matei

Simedrea Alexandru

Design

Simedrea Alexandru

Statistici

133

articole

59

autori articole

35

desene si picturi

11

recenzii de film

Realizarea site-ului original

Manea Vlad, Gavrilă Vlăduț, Bighiu Matei, Mihăilă Eduard, Bene Ionuț, Nica Octavian, Macri Tudor, Russu Mihaela, Spiridon Roxana, Stoian Tudor, Butu Radu, Pintea Ștefan, Tomele Denis

ISSN

Literaria (Brașov)

ISSN 3044 - 800X

ISSN-L 3044 - 800X

Contact

Calea București 75, Brașov 500326

literariamoisil@gmail.com